Gynaecoloog bij blaasproblemen​

Bij blaasproblemen zoals een overactieve blaas, terugkerende blaasontstekingen en incontinentie kunnen hormonale, gynaecologische en seksuologische problemen ontstaan. Voor deze vrouwen is onze gynaecoloog beschikbaar in het multidisciplinaire team.

Dr. Dick Janssen Arts

In ons multidisciplinaire team zit ook een ervaren gynaecoloog.

Dr. Dick Janssen Arts
Dr. Dick Janssen Andros Blaascentrum

Gynaecoloog bij blaasproblemen

Veel vrouwen hebben last van blaasproblemen. Gynaecologische problemen kunnen invloed hebben op blaasproblemen. Soms kunnen door de blaasproblemen ook gynaecologische klachten ontstaan.

Gynaecoloog in multidisciplinaire team

De gynaecoloog kan beoordelen hoe het gesteld is met de slijmvliezen van de vagina en plasbuis. Zij kan ook onderzoeken of er lokale afwijkingen zijn, zoals bijvoorbeeld een verzakking. Tevens bekijkt ze uw hormonale status om te bepalen of u baat kan hebben bij lokale hormoontherapie. Met een lokale hormoontherapie kunnen slijmvliezen (van onder andere de plasbuis) weer in een betere conditie worden gebracht.

De gynaecoloog kan ook onderdeel uitmaken van het behandelteam als er seksuele klachten ontstaan door blaasproblemen en als er vragen zijn over anticonceptie.

Er is geen standaard gynaecologische behandeling bij blaasklachten. Door onze individuele multidisciplinaire benadering is er ruim de tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Voor en/of na het consult heeft de gynaecoloog contact met de andere behandelaars van het multidisciplinaire team om de behandelingen op elkaar af te stemmen.

Behandeling

De gynaecoloog bespreekt met u uw klachten en uw gezondheid. Indien noodzakelijk verricht zij een gynaecologisch (inwendig) onderzoek met onder andere ook een echo-onderzoek van de baarmoeder en eierstokken. De gynaecoloog vertelt u precies wat zij onderzoekt en op welke manier. Wij nemen de tijd en de rust voor het inwendig onderzoek en geven u tips om zo goed mogelijk te kunnen ontspannen.

De gynaecoloog zal bespreken wat de mogelijke behandelingen zijn en samen met u, op basis van uw behoeften en wensen, kijken welke behandeling de meest geschikte is. Mogelijke behandelingen zijn onder andere:

  • lokale hormonen voor pijnklachten op oudere leeftijd
  • hormoontherapie in pilvorm of pleisters voor overgangsklachten
  • adviezen met betrekking tot seksualiteit en/of anticonceptie
  • niet hormonale middelen voor diverse pijnklachten, indien er een contra-indicatie bestaat voor hormoontherapie

Dr. Magda Armeanu, gynaecoloog en medisch seksuoloog

Dr. Magda Armeanu is een zeer ervaren gynaecoloog. Zij werkt al sinds 2013 bij onze klinieken, en sinds 2015 als gynaecoloog binnen het multidisciplinaire team. Tevens is zij gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen met diverse hormonale problemen.

Meer weten over gynaecologische klachten? Lees blogs van dr. Armeanu

Lees hier de blogs over hormoontherapie
Lees hier de blogs over overgangsklachten

Dr. Magda Armeanu Gynaecoloog

Lees verder over:

Dr. Magda Armeanu Gynaecoloog
Auteur: Dr. Magda Armeanu is gynaecoloog van het multidisciplinaire blaasteam.
Laatste update: 8 mei 2024
logo zkn Keurmerk

Het ZKN-keurmerk garandeert kwaliteit, professionaliteit, veiligheid en hygiëne met onafhankelijke toetsingen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
Patientenfederatie Nederland
Gemiddelde waardering op ZorgkaartNederland: 9.3

Andros Blaascentrum Bekijk 28 waarderingen

Medisch blog