Blaasontstekingen en resistente micro-organismen in artikel Ria Pothoven

Ria Pothoven Urologisch Consulent Blaaspijnsyndroom
22 januari 2024

Het artikel ‘Management of urinary tract infections in the era of antimicrobial resistance’ van onze verpleegkundig consulent Ria Pothoven werd onlangs gepubliceerd op DTI -Drug Target Insights.

Urineweginfecties (UTI’s) behoren wereldwijd tot de meest voorkomende infecties en leggen een aanzienlijke persoonlijke en economische last op voor individuen en gezondheidszorgvoorzieningen.

Ondanks internationale gezondheidsproblemen en aanhoudende publieke bewustmakingscampagnes over de opkomst van resistente micro-organismen door het ongepaste therapeutische gebruik van antimicrobiële middelen, wordt het probleem van antimicrobiële resistentie (AMR) steeds groter, en vertegenwoordigt AMR bij urineweginfecties een kritiek mondiaal zorgprobleem.

De narratieve review vat op bewijs gebaseerd wetenschappelijk materiaal samen, aanbevelingen uit de huidige medische literatuur en de nieuwste klinische richtlijnen over antibiotica- en antibioticasparende strategieën voor het beheersen van urologische infecties, inclusief praktische benaderingen om de behandeling van patiënten met acute en recidiverende UTI’s (rUTI’s) te verbeteren. ) in de routinematige klinische praktijk.

Nieuwe opkomende therapieën en profylaxe-opties worden beschreven als potentiële alternatieven om het misbruik en overmatig gebruik van antibiotica tegen te gaan.

Bron: DTI -Drug Target Insights

Lees meer over blaasontstekingen

Ria Pothoven Urologisch Consulent Blaaspijnsyndroom
Auteur: Ria Pothoven is verpleegkundig consulent blaaspijnsyndroom.
Laatste update: 22 januari 2024

Neem contact met ons op