Blaaspijnsyndroom, mijn ervaring met Andros Blaascentrum

Drs. Erik Arendsen Uroloog
11 maart 2019

“Het duurde in de reguliere veel te lang voor werd vastgesteld wat ik had. Als ik eerder bij deze specialist van Andros Blaascentrum (voorheen Gynos Vrouwenkliniek) terecht was gekomen, had ik mijn opleiding als psychiatrisch verpleegkundige en het daaraan verbonden werk in de zorg niet hoeven opgeven. Werken en leren was op een gegeven moment gewoon onmogelijk. Door de aanvallen trekt je blaas in korte tijd samen. De pijn trekt door naar je benen. Niets helpt dan. Zelfs morfine kan de pijn niet onderdrukken. Een interview met Nathaly van der Geld (29).

De arts die me hier behandelt, is een van de vijf deskundigen op het gebied van interstitiële cystitis. Ik ben heel blij dat ik bij hem terecht ben gekomen. Voor ik bij hem kwam, had ik een lange geschiedenis van foute diagnoses. Door alle antibioticakuren is mijn afweer enorm verzwakt. Ook de andere behandelingen en medicijnen bleken eerder negatief dan positief te hebben gewerkt.

 

Interstitiele cystitis ervaringen Andros Blaascentrum

Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik naar deze kliniek kwam toen hij hier ging werken. Niet alleen vanwege zijn grote deskundigheid, maar ook om de persoonlijke aandacht. Die aandacht is een kenmerk van iedereen die hier werkt. Je wordt altijd meteen teruggebeld. Je voelt dat ze geïnteresseerd zijn hoe het met jou gaat. Hoe ziek ik me ook voel: ik ga hier altijd vrolijk weg.

Deze ziekte is helaas nog niet te genezen. Maar door de combinatie van medicijnen, supplementen, therapieën en een streng dieet is mijn leven veel beter geworden. Ik hoef nu zelfs geen medicatie meer te slikken.

Ik krijg nog wel blaasspoelingen, maar die bouw ik af. Het is trouwens heel belangrijk dat die weer in het pakket van alle verzekeringen komen. Gelukkig kan je hier in de kliniek nog steeds blaasspoelingen krijgen en zijn de urologen met alle macht aan het strijden om ze weer in het pakket te krijgen.”

Lees verder over blaaspijnsyndroom

Blaaspijnsyndroom ervaringen Andros Blaascentrum

Bron: ZKN

Drs. Erik Arendsen Uroloog
Auteur: Drs. Erik Arendsen is uroloog en de expert op het gebied van blaaspijnsyndroom en oprichter van Centrum voor Blaaspijnsyndroom
Laatste update: 11 maart 2019

Neem contact met ons op