GETSBI studie naar GAG blaasspoelingen start 1 juli

Dr. Dick Janssen Arts
30 april 2021

Onze arts dr. Dick Janssen geeft een update over de GETSBI studie, de studie naar GAG blaasspoelingen om te bepalen of deze weer vergoed gaan worden voor patiënten met blaaspijnsyndroom / interstitiële cystitis met Hunnerse laesies (zweren in de blaas).

Afgelopen april hebben we met 10 deelnemende ziekenhuizen, de Nederlandse Vereniging voor Urologie, patiëntenvereniging ICP, onderzoekinstituut IQhealthcare en 4 leveranciers van de industrie een bindende overeenkomst gesloten over de uitvoer van de studie. Dit betekent dat het Zorginstituut vanaf juli circa 800.000 Euro vrijmaakt om GAG blaasspoelingen gedurende de komende 4 jaar te vergoeden voor patiënten die meedoen met de studie.

Op basis van de uitkomsten van deze studie zal het Zorginstituut besluiten of de therapie in de toekomst definitief vergoed gaat worden. Voorwaarden om mee te doen als patiënt zijn het hebben van blaaspijnsyndroom/ interstitiële cystitis , waarbij er tijdens een cystoscopie onderzoek Hunnerse laesies zijn gezien (zweren in de blaas). Om te kijken of u in aanmerking komt, kunt u ook informatie opvragen bij patiëntenvereniging ICP en u kunt uw behandelend arts contacteren.

Onze klinieken doen uiteraard mee met het onderzoek. Dr. Dick Janssen, werkzaam bij Andros Clinics en het Radboudumc, is projectleider van het onderzoek en promovendus Charlotte van Ginkel gaat het begeleiden. Op 1 juli zullen de eerste centra starten met de studie.

Lees verder over blaaspijnsyndroom

Dr. Dick Janssen Arts
Auteur: Dr. Dick Janssen is arts bij Andros en doet wetenschappelijk naar blaaspijnsyndroom, overactieve blaas en urodynamica bij Radboudumc.
Laatste update: 30 april 2021

Neem contact met ons op