Blaaspijn spreekuur nu ook in Baarn

Drs. Erik Arendsen Uroloog
24 oktober 2016

In 2016 zijn Andros Clinics en Andros Blaascentrum (voorheen Andros Mannenkliniek en Gynos Vrouwenkliniek) in Den Haag gestart met het bekken blaaspijn spreekuur. Speciaal voor patiënten (mannen en vrouwen) met het Pijnlijke Blaas Syndroom / Interstitiële Cystitis. Dit is een uniek initiatief in Nederland. De grote belangstelling heeft ons doen besluiten dit spreekuur op de maandagen ook in Baarn aan te bieden.

Multidisciplinaire benadering

Er is geen standaardoplossing voor BPS/IC. Om tot een optimale behandeling te komen worden de klachten bij ons multidisciplinair onderzocht en behandeld. Vaak spelen er meerdere oorzaken een rol zoals auto-immuunziekten en operaties in de onderbuik. De oplossing om tot een verbetering te komen is daarom voor iedereen anders.

Het team van Erik Arendsen

Het team bestaat uit Erik Arendsen, dé in blaaspijn gespecialiseerde uroloog, een gynaecoloog, een ervaren verpleegkundige, bekkenfysiotherapeut en diëtist. Met hun ruime ervaring, kennis en persoonlijke aandacht wordt in een ontspannen omgeving samen met u een behandelplan op maat opgesteld. Indien nodig verwijzen wij door naar andere specialisten zoals een osteopaat, MaagDarm-Lever (MDL) arts, neuroloog, seksuoloog of naar het pijnteam.

Verzekerde zorg

Alle consulten en onderzoeken worden vergoed door de zorgverzekeraar. Eventuele blaasspoelingen die in de kliniek plaatsvinden worden door ons betaald zolang deze niet vergoed worden in het basispakket. Voor de thuisspoelingen gelden aantrekkelijke afspraken die gemaakt zijn met de leverancier van de spoelmiddelen. Andere behandelingen zoals PTNS, een vorm van neurostimulatie, worden gewoon vergoed uit het basispakket.

Afspraak maken

Meer informatie over blaaspijn vindt u op onze website. Een afspraak maken kan via 026-3891753

Drs. Erik Arendsen Uroloog
Auteur: Drs. Erik Arendsen is uroloog en de expert op het gebied van blaaspijnsyndroom en oprichter van Centrum voor Blaaspijnsyndroom
Laatste update: 24 oktober 2016

Neem contact met ons op