Zonder blaas heb ik mijn nieuwe leven terug

Andros Blaascentrum logo
1 januari 2024

Was 2023 voor jou het jaar waarin alles anders werd, vroeg dagblad AD haar lezers. Zij publiceerde een selectie uit de mooiste brieven. Waaronder de brief van deze mevrouw die eindelijk ontdekte waar haar plasproblemen en pijn door werden veroorzaakt: het blaaspijnsyndroom.

Het begon met plasproblemen, pijn en heel veel antibioticakuren omdat men ervan uitging dat ik steeds blaasontsteking had. Na een jaar tobben en een katheter verder kwam ik bij een urologe terecht. Dit was in 2020. Ook zij heeft van alles geprobeerd, waaronder een biopt op kweek zetten om te kijken of het kanker was. Gelukkig niet.

Toen ze het ook niet meer wist stuurde ze me door naar de Andros Clinics en daar kreeg mijn kwaal een naam. Interstitiële cystitis, op z’n Hollands ‘blaaspijnsyndroom’. Het houdt in dat je blaas vol met ontstekingen zit. Het is niet kwaadaardig maar ook niet te genezen.

Daar heb ik een jaar allerlei behandelingen gehad, waaronder dure blaasspoelingen die ik zelf moest betalen. Inmiddels slikte ik zoveel pijnstillers, waaronder oxycodon, dat ik ging hallucineren. Toen niets hielp, gaf ook deze arts toe dat hij uitbehandeld was. Hij zei: ‘Dat ding moet eruit.’ Terug naar de uroloog.

Deze besloot op mijn smeekbeden in te gaan en ondanks de slechte kwaliteit van mijn hart de blaas eruit te halen. De pijn was in één keer weg. Ik heb een urinestoma en daarmee valt prima te leven. Vanaf dat moment heb ik mijn leven terug.

Anke Baas (72), Woerden

Lees meer over blaaspijnsyndroom

Bron: dagblad AD

Andros Blaascentrum logo
Laatste update: 1 januari 2024

Neem contact met ons op