Nu ook in Arnhem: Andros Blaascentrum

Dr. Dick Janssen Arts
7 september 2020

Andros Blaascentrum heeft nu ook een vestiging Arnhem. De afgelopen jaren is Andros Blaascentrum (voorheen Gynos) uitgegroeid tot dé kliniek voor vrouwen met urologische problemen. De kliniek in Arnhem is er speciaal voor vrouwen met een overactieve blaas, terugkerende blaasontstekingen of ongewenst urineverlies.

Bij blaasproblemen is het vaak moeilijk om de juiste oorzaak te achterhalen. De plas niet kunnen ophouden, vaak moeten plassen en pijn in de blaas zijn de meest voorkomende symptomen van blaasklachten. Bij het ouder worden krijgen meer vrouwen blaasproblemen. Als blaasproblemen lang aanhouden of steeds terugkomen spreken we van chronische blaasproblemen. Chronische blaasproblemen kunnen zeer ingrijpend zijn.

Blaasontsteking

Het meest voorkomende probleem is blaasontsteking. Blaasontstekingen zijn goed te behandelen met antibiotica. Echter als de plasklachten, blaasproblemen of pijnklachten lang aanhouden of zelfs chronisch worden, is meer gespecialiseerde aanpak gewenst zoals bij Andros Blaascentrum.

Overactieve blaas

Een overactieve blaas is een aandoening waarbij de blaas uit balans is en de blaasspier te vaak en te sterk samentrekt. Hierdoor moeten vrouwen vaak plassen, hebben ze steeds het gevoel dat ze moeten plassen, of kunnen ze de plas niet ophouden als ze moeten plassen.

Urineverlies

Ongewild urineverlies is meestal stress incontinentie, urineverlies op momenten dat de druk in de buikholte plotseling toeneemt zoals bij hoesten, niezen, springen en sporten. Een andere vorm van incontinentie is aandrang incontinentie waarbij de aandrang om te plassen zo sterk is dat men niet op tijd het toilet kan bereiken.

Multidisciplinair team

Dr. Dick Janssen is de behandelend arts bij Andros Blaascentrum Arnhem. Hij werkt met een multidisciplinaire team om tot een optimale behandeling te komen. Na een uitgebreid onderzoek door arts en bekkenfysiotherapeut zal samen met de cliënt een behandelplan opgesteld worden. Indien nodig kan hij daarbij onze continentieverpleegkundigen, onze gynaecoloog, seksuoloog of diëtist inschakelen om de diagnostiek en de behandeling zo compleet mogelijk te maken.

‘De overactieve blaas, terugkerende blaasontstekingen en incontinentie zijn mijn expertise. Al sinds 2008 ben ik betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar o.a. de overactieve blaas en urodynamica bij het Radboudumc’ aldus Dick Janssen. Dr. Dick Janssen is arts, opgeleid en gepromoveerd bij de afdeling Urologie van het Radboudumc in Nijmegen.

Andros Blaascentrum

Andros Blaascentrum is gespecialiseerde zorg voor vrouwen met een multidisciplinaire aanpak. Onze zeer ervaren artsen nemen veel tijd voor uitleg en overleg. Andros Blaascentrum heeft het ZKN-keurmerk en levert verzekerde zorg dus er zijn geen extra kosten voor urologie. Zo zorgen we voor tevreden cliënten, bekijk de hoge score op ZorgkaartNederland. Gynos is gevestigd aan de Mr. E.N. van Kleffenstraat 5 in Arnhem. Meer informatie vindt u op www.blaascentrum.nl .

Lees verder over overactieve blaas

Lees verder over blaasontstekingen

Lees verder over incontinentie

Dr. Dick Janssen Arts
Auteur: Dr. Dick Janssen is arts bij Andros en doet wetenschappelijk naar blaaspijnsyndroom, overactieve blaas en urodynamica bij Radboudumc.
Laatste update: 7 september 2020

Neem contact met ons op