NICE richtlijn voor menopauze

Dr. Magda Armeanu Gynaecoloog
18 november 2015

Op 12 november 2015 is de NICE guidelines “Menopause: diagnosis and management” [NG23] gepubliceerd. Deze allereerste NICE richtlijn zal een belangrijke rol spelen bij de bewustmaking van de symptomen van de menopauze bij zowel vrouwen als professionals in de zorg en in het aanmoedigen van vrouwen met overgangsklachten om hun levensstijl aan te passen en zo gezonder te gaan leven.

Overgangsklachten kunnen namelijk ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven dus het is van groot belang hierover te praten met uw arts en zo nodig hulp te zoeken.

De richtlijn omvat het bepalen of menopauze is begonnen en het gebruik van medicijnen en niet-medicamenteuze behandeling om lichamelijke en psychische klachten te verhelpen. Ook biedt het duidelijkheid over de voordelen en risico’s van het nemen van HRT (hormoonsubstitutietherapie) en worden vrouwen die vervroegd in de overgang komen en vrouwen die door de behandeling van kanker en gynaecologische aandoeningen in de overgang komen niet vergeten.

Klik hier voor de volledige NICE guidelines “Menopause: diagnosis and management” [NG23]

Neem contact met ons op