Ria Pothoven
Verpleegkundig consulent blaaspijnsyndroom

Ria Pothoven Andros Blaascentrum

“Met mijn werk wil ik er graag aan bijdragen dat mensen met een IC/PBS weer een stuk regie over hun leven krijgen. Dat niet de blaas het leven van de cliënt regeert, maar de cliënt zelf!”

Ik ben Ria Pothoven (BIG: 79013866930) en sinds 1980 werk ik met heel veel plezier als verpleegkundige. Het vak is mij op het lijf geschreven: Ik ben zogezegd een verpleegkundige in hart en nieren. En laat nou ook juist het uiteinde van nieren mijn hart hebben gestolen.

Sinds 2004 ben ik per toeval als verpleegkundige gaan werken in het specialisme urologie. Vanaf dat moment wilde ik er alles over weten.

Zo heb ik meerdere opleidingen en cursussen op het gebied van continentie, sexuologie en kwaadaardige ziekten van de urinewegen gevolgd. Maar ook neurologische aandoeningen die veel invloed hebben op het urinewegstelsel hebben mijn aandacht.

In mijn werk met uroloog dr. Erik Arendsen kwam ik veelvuldig in aanraking met patiënten met interstitiële cystitis / blaaspijnsyndroom (IC/PBS). Een pijnlijke aandoening met allerlei verschijningsvormen die het leven van iemand behoorlijk kunnen ontwrichten. Een speciale categorie cliënten, die zich vooral kenmerkt doordat ze zich zo onbegrepen voelen. Aan de buitenkant zie je niets aan deze mensen, maar wat zijn de mensen soms de wanhoop nabij als ze bij ons komen.

Ik vind het een mooie uitdaging om het leven van deze mensen te verbeteren. Dat doen we door middel van een passende behandeling op basis van gedegen onderzoeken. Daarnaast is in onze kliniek ook echt tijd en aandacht voor u en uw problemen die de ziekten van de blaas met zich meebrengen.

Neem contact met ons op

Maak afspraak